Ράσμουσεν: «Η επιτυχία του ΝΑΤΟ είναι κοντά»

«Σημαντικά κοντά» βρίσκεται η επιτυχία της επιχείρησης του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, η οποία θα ολοκληρωθεί σύντομα, υποστήριξε ο Γενικός Γραμματέας...

Ράσμουσεν: «Η επιτυχία του ΝΑΤΟ είναι κοντά»
1'

«Σημαντικά κοντά» βρίσκεται η επιτυχία της επιχείρησης του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, η οποία θα ολοκληρωθεί σύντομα, υποστήριξε ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, ο κ. Ράσμουσεν σημείωσε επιπλέον ότι η απόφαση για τον τερματισμό της επιχείρησης θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την «ικανότητα του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου να εγγυηθεί την επαρκή προστασία των πολιτών».

Σχετικά με τον πρώην Λίβυο ηγέτη, δήλωσε ότι η ενδεχόμενη σύλληψη του Μουαμάρ Καντάφι «δεν αποτελεί έναν αποφασιστικό παράγοντα», καθώς «άτομα, συμπεριλαμβανομένου του Καντάφι, δεν συνιστούν στόχους» του ΝΑΤΟ.

«Δυστυχώς έχουμε παρατηρήσει ότι οι δυνάμεις που είναι πιστές στον Καντάφι συνεχίζουν να αντιπροσωπεύουν μια απειλή για τον άμαχο πληθυσμό και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οφείλουμε να συνεχίσουμε (την επιχείρηση) έως ότου αυτή η απειλή να μην υφίσταται πια. (…) Θα φέρουμε σε πέρας» την αποστολή μας, αλλά το ΝΑΤΟ «δεν θα παραμείνει ούτε λεπτό πέραν αυτού που είναι απαραίτητο», κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή