Συνεργάτες του Καντάφι πέρασαν στο Νίγηρα

Ο επικεφαλής των ταξιαρχιών ασφαλείας του Καντάφι, Μανσούρ Ντάου, μαζί με άλλους εννέα στενούς συνεργάτες του πρώην ηγέτη...
1'

Ο επικεφαλής των ταξιαρχιών ασφαλείας του Καντάφι, Μανσούρ Ντάου, μαζί με άλλους εννέα στενούς συνεργάτες του πρώην ηγέτη της Λιβύης, εισήλθαν χθες στο Νίγηρα προερχόμενοι από τη Λιβύη.

Τα πρόσωπα, των οποίων η ταυτότητα δεν αποκαλύφθηκε, συνόδευε ο Αγκάλι Αλάμπο, μορφή της εξέγερσης των Τουαρέγκ και σήμερα έφτασαν στην πρωτεύουσα Νιαμέι.

«Σε κάθε περίπτωση, αυτοί οι άνθρωποι που ήρθαν με τον Αγκάλι δεν είναι ούτε γιοι ούτε κοντινά πρόσωπα της οικογένειας Καντάφι», ανέφερε πηγή των Τουαρέγκ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Αγκάλι Αλάμπο, ηγέτης του Κινήματος για τη Δικαιοσύνη στο Νίγηρα (mnj), το κύριο μέτωπο της εξέγερσης των Τουαρέγκ που ξεκίνησε το 2007, είχε ζήσει στη Λιβύη μετά τις εχθροπραξίες που έληξαν το 2009, έπειτα από παρέμβαση του Καντάφι.

Στην αρχή της λιβυκής εξέγερσης , ο Αλάμπο είχε προσλάβει εκατοντάδες πρώην αντάρτες Τουαρέγκ για να πολεμήσουν στο πλευρό των δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι.