Γκάμπριελ: Οι Ευρωπαίοι φοβούνται επανάληψη της ιστορίας αν ξαναγίνουμε ισχυρή στρατιωτική δύναμη…

Μπορεί η Γερμανία να είναι έτοιμη να κάνει πράξη την υπόσχεσή της στους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, αυξάνοντας τις αμυντικές δαπάνες της τα επόμενα χρόνια, όμως η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει υπόψη της τη στρατιωτική ιστορία της χώρας και τους φόβους των Ευρωπαίων γειτόνων της, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Γκάμπριελ: Οι Ευρωπαίοι φοβούνται επανάληψη της ιστορίας αν ξαναγίνουμε ισχυρή στρατιωτική δύναμη…
1'

«Θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν πραγματικά θα καθησυχαστούν οι γείτονες της Γερμανίας αν μετατραπούμε σε μεγάλη στρατιωτική δύναμη στην Ευρώπη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Παράλληλα, ο Γκάμπριελ κάλεσε τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και τους φιλορώσους αυτονομιστές της Ουκρανίας να εφαρμόσουν την εκεχειρία, προειδοποιώντας ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να επιλυθεί η κρίση αν οι δύο πλευρές δεν τηρούν τα συμπεφωνημένα.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι την Τρίτη, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) σημείωσε ότι η κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία δεν μοιάζει να εξελίσσεται «πολύ καλά», αλλά και ότι η επαλήθευση της απομάκρυνσης των βαρέων όπλων, όπως έχει συμφωνηθεί, δεν θα γίνει πριν από σήμερα, Τετάρτη (22/2).

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή