Πυρηνικά απόβλητα "πονοκεφαλιάζουν" τη Μέρκελ

Ο δήμαρχος του Αμβούργου δήλωσε σήμερα ότι θα εμποδίσει τη μεταφορά πυρηνικών αποβλήτων προς...
1'

Ο δήμαρχος του Αμβούργου δήλωσε σήμερα ότι θα εμποδίσει τη μεταφορά πυρηνικών αποβλήτων προς τη Ρωσία με πλοίο, που προγραμματίζεται να φύγει από το μεγαλύτερο λιμάνι της Γερμανίας.

Το σχέδιο μεταφοράς των αποβλήτων της Άνγκελα Μέρκελ ετοιμαζόταν να επισημοποιηθεί με την υπογραφή ανάλογης συμφωνίας, μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας.

Η αποκάλυψη έγινε αυτή την εβδομάδα και έχει προκαλέσει την οργή του γερμανικού κινήματος κατά των πυρηνικών, που εκφράζει φόβους ότι η μεταφορά των φορτίων με τα απόβλητα στη Ρωσία θα βοηθήσει το Βερολίνο να αποφύγει το ακανθώδες πρόβλημα της εύρεσης χώρου για την ταφή των πυρηνικών αποβλήτων. Άλλωστε, είναι πολύ πρόσφατες οι κινητοποιήσεις των 4.000 διαδηλωτών που προσπάθησαν να σταματήσουν το τρένο με τα επεξεργασμένα πυρηνικά απόβλητα.

Ο Κρίστοφ Άλχαους, δήμαρχος του Αμβούργου, δήλωσε ότι η κυβέρνηση του κρατιδίου του δεν θα ανεχθεί τα 18 κοντέινερ, που φέρεται ότι περιέχουν 951 ράβδους χρησιμοποιημένου πυρηνικού καυσίμου, να φορτωθούν σε πλοία στο μεγαλύτερο λιμάνι της Γερμανίας.