Κίνδυνος-θάνατος! Να γιατί δεν πρέπει ποτέ να παίρνετε μαζί το κινητό σας στο μπάνιο
Φριχτό θάνατο βρήκε ένας άνδρας στη Βρετανία καθώς έπαθε από ηλεκτροπληξία καθώς φόρτιζε το κινητό του τηλέφωνο στο μπάνιο, όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια εισαγγελικής έρευνας.
Ο θάνατος του Ρίτσαρντ Μπουλ, 32 ετών, συνέβη όταν το iPhone που διέθετε γλίστρησε και έπεσε στο νερό της μπανιέρας καθώς εκείνος έκανε μπάνιο, δήλωσε ο ιατροδικαστής Δρ Σον Κάμινγκς, ο οποίος πρόκειται να αποστείλει τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας στην κατασκευάστρια εταιρεία Apple, προκειμένου να προειδοποιήσει το καταναλωτικό κοινό για τους κινδύνους που εγκυμονούν ανάλογες πρακτικές.
«Τα κινητά τηλέφωνα μπορεί να θεωρούνται αβλαβείς ηλεκτρονικές συσκευές, όμως είναι δυνατό να αποδειχθούν τόσο επικίνδυνες, όσο και ένα σεσουάρ μαλλιών στο μπάνιο», δήλωσε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.
Η μητέρα του, Κάρολ, σοκαρισμένη από τα αποτελέσματα της έρευνας δήλωσε σχετικά: «Ανησυχώ γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι -και κυρίως οι έφηβοι- δεν αποχωρίζονται το κινητό τους τηλέφωνο ούτε για μια στιγμή, έχοντας άγνοια της επικινδυνότητας του».
Ο αδελφός του, Άντριου, δήλωσε με τη σειρά του: «Όταν είσαι μικρός, ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνεις είναι για τον κίνδυνο της ηλεκτροπληξίας στο μπάνιο, όμως δε σκέφτεσαι ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί με το κινητό τηλέφωνο. Μου είναι δύσκολο ακόμη και τώρα να πιστέψω ότι ανάμεσα στο βύσμα και στο κινητό υπάρχει τόση ηλεκτρική ενέργεια που μπορεί να σε σκοτώσει».
Η μεταθανάτια έρευνα αποκάλυψε εγκαύματα στο δεξί χέρι και τη δεξιά παλάμη του θύματος, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ενώ η αστυνομία κατέθεσε στο δικαστήριο του Δυτικού Λονδίνου ότι το καλώδιο του φορτιστή βρέθηκε να είναι στην πρίζα εξωτερικά του μπάνιου.
Η Σέλον Σίλα Μέριλ, σύμβουλος δημόσιας υγείας στη βρετανική βασιλική εταιρεία για την πρόληψη των ατυχημάτων, δήλωσε σχετικά πως τα θανατηφόρα περιστατικά τέτοιου τύπου είναι σπάνια. Παρ 'όλα αυτά, όπως είπε, «οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν του κινδύνους που προκύπτουν από την ύπαρξη μιας ηλεκτρονικής συσκευής εντός του μπάνιου».
Πηγή: TheGuardian.com