Συρία: Οι διαδηλωτές ζητούν διεθνή προστασία

Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις της Συρίας σήμερα, μετά την προσευχή της Παρασκευής...
1'

Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις της Συρίας σήμερα, μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Οι διαδηλωτές ζητούν να υπάρξει διεθνής προστασία για να σταματήσουν οι φόνοι αμάχων και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις καταστολής της εξέγερσης κατά του καθεστώτος Άσαντ, που διαρκεί πλέον έξι μήνες.

Σύμφωνα με ακτιβιστές, μεγάλο πλήθος πραγματοποιεί ήδη πορεία στην πόλη Χομς, στην κεντρική Συρία, όπου ο στρατός και πολιτοφύλακες πιστοί στον Άσαντ πραγματοποίησαν επιδρομές σε διάφορες περιοχές αυτήν την εβδομάδα.

Επίσης, πολίτες διαδηλώνουν και στην Ντέιρ αλ Ζορ, στην οποία έγιναν έφοδοι από δυνάμεις με άρματα μάχης τον περασμένο μήνα. Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται επίσης στα προάστια της Δαμασκού, στο κουρδικό βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και στη νότια Συρία.

Παράλληλα, έγινε γνωστό από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι ο 70χρονος αδελφός ενός σημαντικού αξιωματικού του στρατού, που λιποτάκτησε τον Ιούνιο διαμαρτυρόμενος για την καταστολή των διαδηλώσεων, πέθανε μερικές ώρες μετά τη σύλληψή του χθες στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.