Δολοφόνησαν συνδικαλιστές στην Κολομβία

Ο συνδικαλισμός και η εκπαίδευση στην Κολομβία ισοδυναμούν με «ρώσικη ρουλέτα»! Από την αρχή του έτους...

1'

Ο συνδικαλισμός και η εκπαίδευση στην Κολομβία ισοδυναμούν με «ρώσικη ρουλέτα»! Από την αρχή του έτους υπολογίστηκε ότι έχουν δολοφονηθεί 38 συνδικαλιστές και εκπαιδευτικοί. Η Κολομβία, δεν θα ήταν υπερβολή αν χαρακτηριζόταν ως η πιο επικίνδυνη χώρα για να κάνει κάποιος συνδικαλισμό, για να υποστηρίξει τα δικαιώματα των εργαζομένων…

Η μεγαλύτερη συνομοσπονδία συνδικάτων στη χώρα (CUT) προέβη στις παραπάνω μακάβριες ανακοινώσεις, προσθέτοντας ότι παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος, από τις 7 Αυγούστου, όταν και ανέλαβε, έχουν χάσει τη ζωή τους άλλοι τέσσερις συνδικαλιστές.

Επιχειρηματίες, που υποστηρίζουν παραστρατιωτικές ομάδες, βρίσκονται πίσω από αυτές τις δολοφονίες, υποστηρίζει η συνομοσπονδία συνδικάτων και προσθέτει ότι υπάρχει σε αρκετές περιπτώσεις και η ανάλογη στήριξη – κάλυψη από παράγοντες του κράτους.

Αποτέλεσμα βέβαια είναι να μειώνεται ο αριθμός των εργαζομένων που εγγράφονται στις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Από το 1989 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, έχουν δολοφονηθεί 2.800 συνδικαλιστές και έχουν εξαφανιστεί άλλοι 190.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή