Φονική αμερικανική επιδρομή στο Πακιστάν

Τουλάχιστον τέσσερις μαχητές σκοτώθηκαν χθες Κυριακή από την επιδρομή ενός τηλεκατευθυνόμενου, μη επανδρωμένου αεροσκάφους...

Φονική αμερικανική επιδρομή στο Πακιστάν
1'

Τουλάχιστον τέσσερις μαχητές σκοτώθηκαν χθες Κυριακή από την επιδρομή ενός τηλεκατευθυνόμενου, μη επανδρωμένου αεροσκάφους (UAV) των ΗΠΑ στο βορειοδυτικό Πακιστάν, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.

Το αεροσκάφος εκτόξευσε δύο πυραύλους, πλήττοντας ένα όχημα και μια κατοικία στο χωριό Χισοχέλ, στην περιοχή Βόρειο Ουαζιριστάν, όπου κατοικούν φυλές, είπαν οι αξιωματούχοι.

Δύο ακόμη αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την επίθεση, η οποία σημειώθηκε περίπου 30 χλμ. από την Μιρανσάχ, την μεγαλύτερη πόλη στο Βόρειο Ουαζιριστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιβεβαιώνουν ποτέ δημόσια τα πλήγματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών αλλά αυτού του είδους αεροσκάφη στην περιφέρεια διαθέτουν μόνον ο αμερικανικός στρατός και η CIA.

Το Βόρειο Ουαζιριστάν θεωρείται το σημαντικότερο προπύργιο των Ταλιμπάν ανάμεσα στις ημιαυτόνομες περιοχές των φυλών στο Πακιστάν. Είναι επίσης προπύργιο του δικτύου Χακάνι, που η Ουάσινγκτον θεωρεί τον υπ’ αριθμόν ένα εχθρό στο ανατολικό Αφγανιστάν.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή