Έληξε η επίθεση των ανταρτών στο Αφγανιστάν

1'

Έντεκα Αφγανοί, πολίτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, σκοτώθηκαν και έξι στρατιώτες της Isaf τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, στις χθεσινές επιθέσεις στην Καμπούλ με στόχο το γενικό επιτελείο των ΝΑΤΟικών δυνάμεων και την αμερικανική πρεσβεία.

Η επίθεση έληξε, μετά από 19 ώρες συγκρούσεων, αφού οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν τους τελευταίους δύο αντάρτες που είχαν οχυρωθεί σε υπό κατασκευή κτίριο στην Καμπούλ.


Το ΝΑΤΟ και η Αμερικάνικη πρεσβεία διαβεβαιώνουν ότι δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των υπαλλήλων τους.


Οι δύο τελευταίοι από τους βομβιστές καμικάζι, που είχαν οχυρωθεί σε υπό κατασκευή κτίριο σκοτώθηκαν σήμερα, μετά την επιχείρηση που διήρκεσε 19 ώρες, ανακοίνωσε ο Σιντίκ Σιντίκι εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών.


"Η επιχείρηση μόλις ολοκληρώθηκε και έξι τρομοκράτες σκοτώθηκαν από πυρά της αστυνομίας, λεπτομέρειες για τους νεκρούς θα ανακοινωθούν αργότερα", διευκρίνισε ο ίδιος.


Την ευθύνη για την χθεσινή επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, ωστόσο Αφγανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι υπεύθυνο είναι το δίκτυο Χαγκάνι, μια ένοπλη οργάνωση που αν και έχει σχέσεις με τους Ταλιμπάν δρα ανεξάρτητα.


Για την εξουδετέρωση των ενόπλων χρησιμοποιήθηκαν και ελικόπτερα του αμερικανικού στρατού.