Κάμερον: Η αποστολή του ΝΑΤΟ πρέπει να συνεχιστεί

Την πρώτη επίσκεψη αρχηγών κρατών στη Λιβύη, μετά την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι, πραγματοποίησαν σήμερα ο Ντέιβιντ Κάμερον και...

Κάμερον: Η αποστολή του ΝΑΤΟ πρέπει να συνεχιστεί
1'

Την πρώτη επίσκεψη αρχηγών κρατών στη Λιβύη, μετά την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι, πραγματοποίησαν σήμερα ο Ντέιβιντ Κάμερον και ο Νικολά Σαρκοζί.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με το Γάλλο ομόλογό του στην Τρίπολη, δήλωσε ότι η χώρα του θα βοηθήσει τη νέα διοίκηση της Λιβύης να εντοπίσει τον πρώην ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, για να τον φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Πρέπει να συνεχιστεί η αποστολή του ΝΑΤΟ έως ότου όλοι οι άμαχοι να είναι προστατευμένοι και μέχρι να ολοκληρωθεί η δουλειά μας», προσέθεσε.

Επίσης, τόνισε ότι η βρετανική βοήθεια εξαρτάται από τις επιθυμίας των Λίβυων, «θέλουμε να ξέρουμε τί επιθυμείτε εσείς να κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά, ενώ επεσήμανε ότι «αυτή είναι η στιγμή που η Αραβική Άνοιξη μπορεί να γίνει το Αραβικό Καλοκαίρι και να δούμε τη δημοκρατία να προάγεται και σε άλλες χώρες».

Παράλληλα, η βρετανική κυβέρνηση θα ενημερώσει σήμερα την ταξιδιωτική της οδηγία για τη Λιβύη, επισημαίνοντας ότι πλέον θα μπορούν να πραγματοποιούνται απαραίτητα ταξίδια στην Τρίπολη και σε κάποιες άλλες πόλεις.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή