Κάμερον: Η αποστολή του ΝΑΤΟ πρέπει να συνεχιστεί

Την πρώτη επίσκεψη αρχηγών κρατών στη Λιβύη, μετά την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι, πραγματοποίησαν σήμερα ο Ντέιβιντ Κάμερον και...
1'

Την πρώτη επίσκεψη αρχηγών κρατών στη Λιβύη, μετά την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι, πραγματοποίησαν σήμερα ο Ντέιβιντ Κάμερον και ο Νικολά Σαρκοζί.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με το Γάλλο ομόλογό του στην Τρίπολη, δήλωσε ότι η χώρα του θα βοηθήσει τη νέα διοίκηση της Λιβύης να εντοπίσει τον πρώην ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, για να τον φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Πρέπει να συνεχιστεί η αποστολή του ΝΑΤΟ έως ότου όλοι οι άμαχοι να είναι προστατευμένοι και μέχρι να ολοκληρωθεί η δουλειά μας», προσέθεσε.

Επίσης, τόνισε ότι η βρετανική βοήθεια εξαρτάται από τις επιθυμίας των Λίβυων, «θέλουμε να ξέρουμε τί επιθυμείτε εσείς να κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά, ενώ επεσήμανε ότι «αυτή είναι η στιγμή που η Αραβική Άνοιξη μπορεί να γίνει το Αραβικό Καλοκαίρι και να δούμε τη δημοκρατία να προάγεται και σε άλλες χώρες».

Παράλληλα, η βρετανική κυβέρνηση θα ενημερώσει σήμερα την ταξιδιωτική της οδηγία για τη Λιβύη, επισημαίνοντας ότι πλέον θα μπορούν να πραγματοποιούνται απαραίτητα ταξίδια στην Τρίπολη και σε κάποιες άλλες πόλεις.