Παπούτσια για φάγωμα - Είναι σούσι

Ο Γιούτζια Χου είναι Ιταλός, κινεζικής καταγωγής. Είναι σεφ του σούσι και γνωστός, μάλιστα, στο Μιλάνο για την τέχνη του.
1'

Επειδή όμως, όπως όλοι ξέρουμε, η τέχνη της υψηλής μαγειρικής ενδιαφέρεται για την εμφάνιση του πιάτου εξίσου με τη γεύση των όσων σερβίρονται, ο Γιούτζια Χου, ως καλλιτέχνης, κάθε φορά δημιουργεί μοναδική τέχνη o-nigri (σσ η ιαπωνική τροφή από λευκό ρύζι, σε τριγωνικό ή κυλινδρικό σχήμα, συχνά τυλιγμένη σε φύκι).

«Συναρμολογεί» με εκνευριστική λεπτομέρεια ο Γιούτζια Χου, μικροσκοπικά παπουτσάκια από συστατικά ενός σούσι. Τα οποία έχουν ονομαστεί «παπούτσια-σούσι» και περιέχουν ό,τι ακριβώς ένα σούσι, όπως το ξέρουμε: δηλαδή, σασίμι, φύκι και ρύζι.

Ο Χου μελετά παπούτσια. Και, περίτεχνα, κατασκευάζει γευστικά, μικροσκοπικά αντίγραφα της σύγχρονης μόδας υποδημάτων: από αθλητικά παπούτσια έως σανδάλια που φοράμε στην καθημερινότητά μας.