Προσπάθειες για απελευθέρωση των Αμερικανών κρατουμένων

Ο πρόεδρος του Ιράκ, Τζαλάλ Ταλαμπανί, έκανε πολλά διαβήματα προς τις αρχές του Ιράν για την απελευθέρωση των δύο νεαρών Αμερικανών που κρατούνται...

Προσπάθειες για απελευθέρωση των Αμερικανών κρατουμένων
1'

Ο πρόεδρος του Ιράκ, Τζαλάλ Ταλαμπανί, έκανε πολλά διαβήματα προς τις αρχές του Ιράν για την απελευθέρωση των δύο νεαρών Αμερικανών που κρατούνται εδώ και δύο χρόνια σε ιρανική φυλακή, όπως ανακοίνωσε ο Κούρδος εκπρόσωπος στην Τεχεράνη, Νάζεμ Ομάρ αλ Νταμπάγ.

"Στη διάρκεια της διεθνούς διάσκεψης για την τρομοκρατία (25 Ιουνίου στην Τεχεράνη) ο πρόεδρος Ταλαμπανί ζήτησε από τον ιρανό ομόλογό του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και τον πνευματικό ηγέτη της χώρας Αλί Χαμενεΐ την απελευθέρωση των δυο Αμερικανών ως μια ανθρωπιστική κίνηση", διευκρίνισε ο ίδιος.


"Και οι δυο ηγέτες του είπαν ότι θα ικανοποιήσουν το αίτημά του. Από τότε ο ιρακινός πρόεδρος συνεχίζει τις επαφές για το θέμα αυτό με ιρανούς αξιωματούχους", πρόσθεσε.

Ο Τζος Φάταλ και ο Σέιν Μπάουερ συνελήφθησαν τον Ιούλιο του 2009 με τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου στο Ιράν και της κατασκοπείας.


Νωρίτερα σήμερα η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, τόνισε πως οι ΗΠΑ παραμένουν αισιόδοξες ότι το Ιράν θα αφήσει ελεύθερους τους δύο Αμερικανούς και πρόσθεσε πως δεν ανησυχεί από το γεγονός ότι η Τεχεράνη καθυστερεί να εκπληρώσει την υπόσχεσή της.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή