Ισραηλινο-αιγυπτιακή ένταση για τη συνθήκη του 1979

Την έντονη δυσαρέσκεια του Ισραήλ προκάλεσε η δήλωση του Αιγύπτιου πρωθυπουργού, Εσάμ Σαράφ, ότι η ειρηνευτική συμφωνία του 1979...

Ισραηλινο-αιγυπτιακή ένταση για τη συνθήκη του 1979
1'

Την έντονη δυσαρέσκεια του Ισραήλ προκάλεσε η δήλωση του Αιγύπτιου πρωθυπουργού, Εσάμ Σαράφ, ότι η ειρηνευτική συμφωνία του 1979, ανάμεσα στις δύο χώρες, δεν είναι «ιερή».

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον πρεσβευτή της Αιγύπτου στο Ισραήλ για να του επιδώσει διάβημα διαμαρτυρίας.

Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών, Ράφι Μπαράκ, «διατύπωσε τη δυσαρέσκεια του Ισραήλ μετά τις πρόσφατες δηλώσεις Αιγυπτίων αξιωματούχων» όσον αφορά τις διμερείς σχέσεις, αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της ισραηλινής εφημερίδας «Γεντιότ Αχρονότ».

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του υπουργείου στην Ιερουσαλήμ, διήρκεσε μόλις 30 λεπτά.

Ο Μπαράκ δήλωσε στον πρεσβευτή της Αιγύπτου, Γιάσερ Ρέντα, ότι το Ισραήλ «δεν σκοπεύει να επανεξετάσει τη συνθήκη του Καμπ Ντέιβιντ του 1979 κάτι που ούτως ή άλλως δεν θα μπορούσε να γίνει μονομερώς».

Οι δηλώσεις του Αιγύπτιου πρωθυπουργού έγιναν χθες, Πέμπτη, λίγες μόλις ημέρες μετά την εισβολή Αιγύπτιων διαδηλωτών στην ισραηλινή πρεσβεία στο Κάιρο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή