Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους 1 εκατ. Ιάπωνες

Οι κάτοικοι της ανατολικής και κεντρικής Ιαπωνίας θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς πλησιάζει ο τυφώνας Ρόκε...
1'

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο κάτοικοι της ανατολικής και κεντρικής Ιαπωνίας θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς πλησιάζει ο τυφώνας Ρόκε.

Μεγάλος είναι ο κίνδυνος για πλημμύρες και κατολισθήσεις σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Το αίτημα για εκκένωση των επικίνδυνων ζωνών αφορά διάφορους δήμους, μεταξύ των οποίων αυτόν της Ναγκόγια, στην κεντρική Ιαπωνία, ο οποίος μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις συνέστησε σήμερα σε 1,09 εκατομμύριο ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Σήμερα το πρωί, ο τυφώνας κατευθυνόταν βορειοανατολικά με ταχύτητα 15 χιλιομέτρων την ώρα νότια της νήσου Κιούσου, σύμφωνα με την ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Αύριο αναμένεται να διασχίσει μεγάλο μέρος του μεγαλύτερου ιαπωνικού νησιού Χονσού, από τα νοτιοδυτικά ή τα βορειοανατολικά, σύμφωνα με την ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία, η οποία σημείωσε ότι θα περάσει επίσης από το Τόκιο.

Ο Ρόκε είναι ο 15ος τυφώνας που πλήττει την περιοχή της Ιαπωνίας φέτος. Προχωράει αργά, αλλά οι άνεμοί του φτάνουν τα 144 χιλιόμετρα την ώρα.