Το Brexit είναι γεγονός: Εκτός ευρωπαϊκού χάρτη η Βρετανία από τα σχολικά βιβλία (pic)
Brexit | Ειδήσεις: Οι Γάλλοι μαθητές διδάσκονται ότι ηΕυρωπαϊκή Ένωση έχει μόνο 27 κράτη - μέλη, γράφει ο βρετανικός Independent το Σάββατο (01/07/2017), επισημαίνοντας πως η Βρετανία έχει ήδη αφαιρεθεί από τους χάρτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο γαλλικό εκπαιδευτικό εγχειρίδιο Petit Guide Aedis.
Δείτε πιο πάνω στη photo gallery του Newsbomb.gr τη χαρακτηριστική φωτογραφία
Το εγχειρίδιο αυτό, που απευθύνεται στους μαθητές των σχολείων, εκδόθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο 2007, όμως «επικαιροποιήθηκε» τον Μάιο 2017, προφανώς για να περιλάβει την αποχώρηση της Βρετανίας, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη τον ιστότοπο του εκδότη.
Έτσι ο φετινός Petit Guide Aedis δείχνει την ΕΕ με 27 χώρες - μέλη, καθεμιά από τις οποίες είναι χρωματισμένη με τα χρώματα της σημαίας της και όλες περιβάλλουν μια μεγαλύτερη σημαία της ΕΕ. Η Βρετανία εμφανίζεται λευκή, χωρίς σημαία, ενώ στο κείμενο αναφέρεται: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνασπίζει 27 χώρες της Ευρώπης σε οικονομικούς και πολιτικούς όρους, για να αποφεύγονται οι πόλεμοι και να προωθούνται αποτελεσματικότερα η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ευημερία και η ειρήνη».
Στον Petit Guide Aedis σημειώνεται ακόμη πως «πολυάριθμες άλλες χώρες της Ευρώπης θέλουν να ενταχθούν» στην ΕΕ και επισημαίνεται πως «θεσμοί και συνθήκες πρέπει να προσαρμοσθούν ενόψει αυτής της διεύρυνσης».
«Καθημερινά η Ευρωπαϊκή Ένωση επιτρέπει σε όλους τους πολίτες της να σπουδάζουν, να ταξιδεύουν, να ζουν και να εργάζονται στη χώρα της επιλογής τους ανάμεσα στα κράτη μέλη, χωρίς να χρειάζονται διαβατήρια ή σύνορα». Ο Independent σημειώνει πως αυτό το νέο εγχειρίδιο για την ΕΕ, που προορίζεται για τους μικρούς Γάλλους, φανερώνει πως ο σχεδιασμός στο Παρίσι για το Brexit έχει προχωρήσει και οι Γάλλοι δεν φαίνεται να νοιάζονται και πολύ για την αποχώρηση των Βρετανών.
Αντίθετα Γάλλοι πολιτικοί και αξιωματούχοι έχουν δείξει πως η Γαλλία επωφελείται από το Brexit, καθώς έχει εξαπολύσει μια επιχείρηση γοητείας για να προσελκύσει βρετανικές τράπεζες και επιχειρήσεις και να ενθαρρύνει γάλλους εργαζόμενους, που είχαν προηγουμένως μετακομίσει στον Λονδίνο, να επιστρέψουν στο Παρίσι.
Με πληροφορίες από Independent, ΑΠΕ - ΜΠΕ
Διαβάστε εδώ το αφιέρωμα του Newsbomb.gr για την Ιστορία της Ευρώπης: Από την ΕΚΑΧ έως το Brexit