Επίσκεψη του Πάπα στην Γερμανία

Στην Γερμανία βρίσκεται ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος, ο οποίος θα πραγματοποιήσει τετραήμερη επίσημη επίσκεψή του στην πατρίδα του...

Επίσκεψη του Πάπα στην Γερμανία
1'

Στην Γερμανία βρίσκεται ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος, ο οποίος θα πραγματοποιήσει τετραήμερη επίσημη επίσκεψή του στην πατρίδα του.

Τον 84χρονο ποντίφικα υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο του Βερολίνου ο πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ και η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ.
Μέσα στην ημέρα θα εκφωνήσει ομιλία στο γερμανικό κοινοβούλιο (Bundestag) και στη συνέχεια θα τέλεση λειτουργία στο Ολυμπιακό Στάδιο της πρωτεύουσας όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν περίπου 70.000 πιστοί.

Αξιοσημείωτο είναι ότι περίπου 100 βουλευτές έχουν ανακοινώσει ότι θα μποϊκοτάρουν την ομιλία του πάπα. Κάποιοι επειδή διαφωνούν με την θέση του σχετικά με την σεξουαλικότητα και τη χρήση προφυλακτικού και άλλοι επειδή θεωρούν ότι ένας θρησκευτικός ηγέτης δεν θα πρέπει να εκφωνεί ομιλία στο κοινοβούλιο.

Ακόμη σχεδόν 20.000 ομοφυλόφιλοι, άνδρες και γυναίκες, διαδηλωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν στην πλατεία Potsdamer του κεντρικού Βερολίνου αργά το μεσημέρι και να πραγματοποιήσουν πορεία προς τον καθεδρικό καθολικό ναό St Hedwig της πόλης για να διαμαρτυρηθούν για την "απάνθρωπη" στάση του Βατικανού.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους μέσα στο αεροπλάνο που τον μετέφερε στο Βερολίνο ο Πάπας είπε ότι οι διαδηλώσεις είναι "φυσιολογικές σε μια ελεύθερη κοινωνία." Επίσης εξέφρασε κατανόηση για την άρνηση απέναντι στην εκκλησία που έχουν κάποια θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς και οι οικογένειές τους.

Υπενθυμίζεται ότι η πλειονότητα των κατοίκων του Βερολίνου, με το κομμουνιστικό παρελθόν, είναι άθεοι.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή