Πιθανή μια ακόμα δίκη για τον Μπερλουσκόνι

Μετά τη δίκη «Μιλς» για διαφθορά, την υπόθεση «Mediaset» για φορολογική απάτη και το σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ», ο πρωθυπουργός...
Πιθανή μια ακόμα δίκη για τον Μπερλουσκόνι
1'

Μετά τη δίκη «Μιλς» για διαφθορά, την υπόθεση «Mediaset» για φορολογική απάτη και το σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ», ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ίσως παρουσιαστεί ξανά ενώπιον του δικαστηρίου του Μιλάνου.

Αυτή τη φορά, η εισαγγελία του Μιλάνου ζήτησε σήμερα να παραπεμφθεί ενώπιον της δικαιοσύνης ο πρωθυπουργός, για υπόθεση υποκλοπών τηλεφωνικών συνομιλιών προσωπικοτήτων της Αριστεράς, οι οποίες δόθηκαν στη δημοσιότητα από εφημερίδα του ομίλου του.

Η εφημερίδα του Μπερλουσκόνι «Ιλ Τζιορνάλε» δημοσίευσε στα τέλη του 2005 απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που καλύπτονταν από καθεστώς απορρήτου λόγω της διεξαγωγής έρευνας, οι οποίες έδειχναν μεγάλη συγκάλυψη ανάμεσα σε ανώτερο στέλεχος της Αριστεράς και τον διευθυντή της ασφαλιστικής εταιρείας Unipol στην προσπάθειά του να πάρει τον έλεγχο της τράπεζας BNL.

Αρχικά η εισαγγελία του Μιλάνου είχε ζητήσει η δίωξη για συνέργεια του Μπερλουσκόνι να τεθεί στο αρχείο, όμως αναγκάστηκε να αλλάξει γνώμη βάσει της εντολής δικαστή, ο οποίος παρέπεμψε στη δικαιοσύνη άλλους υπόπτους μεταξύ των οποίων ο αδελφός του Καβαλιέρε, Πάολο, διευθυντής της συγκεκριμένης εφημερίδας.

Η δίκη του αδελφού του Ιταλού πρωθυπουργού ξεκινά στις 4 Οκτωβρίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή