Απέρριψε το Ισραήλ την πρόταση Σαρκοζί

Το Ισραήλ απέρριψε σήμερα την πρόταση του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί να χορηγηθεί στην Παλαιστίνη από τον ΟΗΕ ένα "προσωρινό καθεστώς παρατηρητή" ...

Απέρριψε το Ισραήλ την πρόταση Σαρκοζί
1'

Το Ισραήλ απέρριψε σήμερα την πρόταση του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί να χορηγηθεί στην Παλαιστίνη από τον ΟΗΕ ένα "προσωρινό καθεστώς παρατηρητή" χαρακτηρίζοντάς την "απατηλή καλή ιδέα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών.

"Πρόκειται για μια απατηλή καλή ιδέα επειδή είναι αδύνατο να παραλειφθούν τα στάδια με το να χορηγηθεί ένα κράτος στους Παλαιστίνιους όποια κι αν είναι η ονομασία του. Ένα παλαιστινιακό κράτος δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα παρά μόνο μιας συμφωνίας με το Ισραήλ", δήλωσε ο Γιγκάλ Πάλμορ.

Η ομιλία του προέδρου Σαρκοζί έγινε αντίθετα δεκτή "θετικά" από τους Παλαιστίνιους, οι οποίοι δήλωσαν "έτοιμοι να εργαστούν" με βάση τις προτάσεις του γάλλου προέδρου.

Ερωτηθείς για την πρόταση του Νικολά Σαρκοζί, ο γραμματέας του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου Τζβι Χάουζερ, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, απέρριψε επίσης την πρωτοβουλία του Παρισιού.

Διαβάστε επίσης: Η Άγκυρα επικρίνει την πρόταση Σαρκοζί για το Παλαιστινιακό

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή