Νεκρός γνωστός δήμαρχος και άλλα έξι άτομα σε επιδρομή αστυνομίας

Τραγωδία σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (30/7) στις Φιλιππίνες.
1'

Οι αρχές επιβεβαιώνουν επτά νεκρούς στην επιδρομή του Ozamiz City, συμπεριλαμβανομένου του Δημάρχου του Ozamiz Reynaldo Parojinog.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία συνάντησε βίαιη αντίσταση όταν προχώρησε σε έξι εντάλματα έρευνας για τις περιουσίες του Parojinog και για μέλη της οικογένειάς του γύρω στις 2:30 π.μ., σύμφωνα με τον Supt. Lemuel Gonda, εκπρόσωπο της αστυνομίας του βόρειου Μιντανάο.

Συγκεκριμένα, το προσωπικό ασφαλείας του Parojinog πυροβόλησε, με την ομάδα της αστυνομίας να αμύνεται.

Ανάμεσα στα επτά άτομα που σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων ήταν ο δήμαρχος Parojinog, βρίσκεται και η σύζυγος του δημάρχου Susan, τέσσερα μέλη της ομάδας δράσης για τη διατήρηση της ειρήνης Barangay και ένα άλλο άγνωστο άτομο.

Από το σπίτι του Parojinog, κατασχέθηκαν όπλα και αρκετές δεσμίδες χαρτονομισμάτων, ενώ βρέθηκαν πυροβόλο όπλα, εκρηκτικές ύλες και διάφορα εξαρτήματα για ναρκωτικά στο σπίτι του αδελφού του δημάρχου.
Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια μιας ταυτόχρονης επιχείρησης από την πλευρά της αστυνομίες, συνελήφθη η κόρη του δημάρχου Nova Princessin Parojinog-Eschavez, που ήταν ο αντιδήμαρχος της περιοχής.

Ο δήμαρχος Parojinog ήταν ένας από τους τοπικούς κυβερνητικούς αξιωματούχους που κατονομάζονται στον κατάλογο με εκείνους που διακινούσαν ναρκωτικά, του Προέδρου Rodrigo Duterte.