Κυκλώνας Ίρμα: Φονικό πέρασμα από την Κούβα με τουλάχιστον 10 νεκρούς (pics-video)

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε πολλές επαρχίες της Κούβας, που έπληξε ο καταστροφικός κυκλώνας Ίρμα, με ριπές ανέμων που έφθασαν σε ορισμένες περιπτώσεις τα 150 και πλέον χιλιόμετρα/ώρα, έγινε σήμερα γνωστό από τις αρχές.

Κυκλώνας Ίρμα: Φονικό πέρασμα από την Κούβα με τουλάχιστον 10 νεκρούς (pics-video)
1'

«Μετά το πέρασμα του επικίνδυνου κυκλώνα Ίρμα στην κουβανική επικράτεια, γνωστοποιούμε προς το παρόν την θλιβερή απώλεια 10 ανθρώπινων ζωών, στις επαρχίες Αβάνα, Ματάνσας, Καμαγουέι και Σιέγο ντε Άβιλα» ανέφερε η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Τα θύματα ήταν ηλικίας από 27 έως και 89 ετών, όπως μετέδωσε ο ιστότοπος Cubadebate. Ηλεκτροπληξία, πτώση από μπαλκόνι πάνω σε ένα λεωφορείο, πνιγμός ή κατάρρευση κατοικιών: Τα αίτια των θανάτων ποικίλλουν, υπογραμμίζει η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας, υπενθυμίζοντας ότι ορισμένα από τα θύματα δεν «υπάκουσαν στις συστάσεις» των αρχών κι αρνήθηκαν να απομακρυνθούν από τις πληγείσες περιοχές.

Προτού κατευθυνθεί προς την Φλόριντα, η Ίρμα προκάλεσε πλημμύρες έως την Αβάνα και πολλές καταστροφές στο κεντρικό και ανατολικό τμήμα της νήσου, σύμφωνα με τις κουβανικές αρχές.

Η γεωργία και οι τουριστικές υποδομές μετρούν επίσης ζημιές, συμπληρώνει η ίδια πηγή.

Δείτε τις φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή