Το «δώρο» του BBC για τα γενέθλια του Μπερλουσκόνι

Η Ιταλία σήμερα «γιόρτασε» τα διπλά γενέθλια δύο μορφών της πολιτικής της σκηνής...

Το «δώρο» του BBC για τα γενέθλια του Μπερλουσκόνι
2'

Η Ιταλία σήμερα «γιόρτασε» τα διπλά γενέθλια δύο μορφών της πολιτικής της σκηνής: αυτά του γραμματέα του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, και φυσικά του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που έκλεισε τα 75!

Ο «Καβαλιέρε» έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι «σκοπεύει να ζήσει μέχρι τα 120». Την ακμαιότητα του Ιταλού πρωθυπουργού επιβεβαιώνουν και οι προσωπικοί του γιατροί, οι οποίοι επιμένουν ότι «η βιολογική του ηλικία είναι κατά είκοσι χρόνια μικρότερη από την πραγματική».

Το βρετανικό δίκτυο BBC, λόγω της ημέρας, έκανε ένα δώρο στους απανταχού θαυμαστές του, φτιάχνοντας ένα κουίζ δέκα ερωτήσεων, βασισμένο στα έργα και τις ημέρες του «Μίστερ Τιβί».

Ιδού οι πιο ενδιαφέρουσες ερωτήσεις, για να διαπιστώσετε πόσο καλά γνωρίζετε τον πρωθυπουργό της Ιταλίας:

Σε μια επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη το 2003, ο κ. Μπερλουσκόνι είπε ότι η Ιταλία είναι μια σπουδαία χώρα για επενδύσεις, επειδή έχει όμορφες γραμματείς. Επίσης, δήλωσε ότι η Ιταλία έχει αλλάξει και τώρα έχει:

α) Λιγότερο οργανωμένο έγκλημα, β) Λιγότερους κομμουνιστές, γ) Σταθερό νόμισμα.

Το Μάιο του 2010, ο κ. Μπερλουσκόνι ζήτησε από στην αστυνομία του Μιλάνου να απελευθερώσει μία 17χρονη Μαροκινή χορεύτρια (σ.σ. η γνωστή Ρούμπι), με τη δικαιολογία ότι σχετίζεται με κάποιον ηγέτη κράτους:

α) Τον Μουαμάρ Καντάφι, β) τον Βασιλιά Μοχάμεντ του Μαρόκου, γ) τον Χόσνι Μουμπάρακ.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ισχυρίζεται ότι έχει προσλάβει για δικηγόρο του, κάποιον από τους κάτωθι πολιτικούς:

α) Γκέρχαρντ Σρέντερ, β) Τερέσα Τζόουελ, γ) Νικολά Σαρκοζί.

Ο νεαρός Σίλβιο περιστασιακά εργαζόταν ως τραγουδιστής σε κρουαζιέρες. Επίσης, έπαιζε και σε συγκρότημα. Τι όργανο έπαιζε;

α) Πιάνο, β) Μπάσο, γ) Τρομπέτα.

Ποια ποδοσφαιρική ομάδα ανήκει στον Μπερλουσκόνι;

α) Λάτσιο, β) Μίλαν, γ) Γιουβέντους.

Η πρώην σύζυγος του Μπερλουσκόνι, Βερόνικα Λάριο, απαίτησε τη δημόσια συγγνώμη του, μετά από μια πράξη του που έπληξε την αξιοπρέπειά της:

α) Παραβρέθηκε στο πάρτι για τα 18α γενέθλια της Νοέμι Λετίτσια, β) Είπε στη βουλευτή Μάρα Καρφάνια ότι αν δεν ήταν παντρεμένος θα το «έσκαγε» μαζί της, γ) Υπαινίχτηκε δημόσια ότι η σύζυγός του έχει σχέση με το φιλόσοφο Μάσιμο Κατσάρι.

Απαντήσεις: 1-β, 2-γ, 3-γ, 4-β, 5-β, 6-β (και τα τρία περιστατικά είναι αληθή, σε διαφορετικούς όμως χρόνους)

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή