Τρόμος στην Καραϊβική: Ο κυκλώνας «Μαρία» σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του

Λίγες ημέρες μετά το φονικό πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα, που άφησε πίσω του δεκάδες νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές, η Καραϊβική απειλείται και πάλι από ένα νέο κυκλώνα, τη «Μαρία».

Τρόμος στην Καραϊβική: Ο κυκλώνας «Μαρία» σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του
1'

ΝΕΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ, ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ «ΙΡΜΑ»

Το μάτι του κυκλώνα Μαρία, ο οποίος νωρίτερα ενισχύθηκε φθάνοντας στην κατηγορία 5, την ανώτατη της κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, βρέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (19/09) πάνω από το νησί Δομίνικα της Καραϊβικής, σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC).

MAX WEB TROP ATL15 swath 1280x720

Ο κυκλώνας, με ανέμους ταχύτητας 260 χιλιομέτρων την ώρα, καλύπτει 15 χιλιόμετρα την ώρα και κινείται προς τα δυτικά-βορειοδυτικά, σύμφωνα με το NHC, που επικαλέστηκε δεδομένα από το γαλλικό νησί της Μαρτινίκας και από αμερικανικά αεροσκάφη.

Ο «δυνητικά καταστροφικός» κυκλώνας είχε ήδη ξεριζώσει δέντρα και στύλους του δικτύου ηλεκτροδότησης, είχε προκαλέσει σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες πριν καν φθάσει στο νησί των 73.000 αγγλόφωνων κατοίκων.

Ο κυκλώνας Μαρία πλήττει την Καραϊβική περίπου δέκα ημέρες μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους τα επόμενα νησιά τα οποία θα σαρώσει η «Μαρία» θα είναι η Γουαδελούπη, το Μονσεράτ, τα Σεντ Κιτς και Νέβις, οι Αμερικανικές και οι Βρετανικές Παρθένες νήσοι καθώς και το Πουέρτο Ρίκο.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή