Ανεξαρτησία Καταλονίας - Μαδρίτη: «Ο Πουτζδεμόν δεν ξέρει πού πηγαίνει και πού βρίσκεται»

«O Πουτζδεμόν δεν ξέρει πού πηγαίνει και πού βρίσκεται» δήλωσε η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ δε Σανταμαρία, έπειτα από την υπογραφή από τον Πουτζντεμόν της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της επαρχίας και την παράλληλη αναστολή των συνεπειών αυτής.

Ανεξαρτησία Καταλονίας - Μαδρίτη: «Ο Πουτζδεμόν δεν ξέρει πού πηγαίνει και πού βρίσκεται»
1'

«Αυτή είναι μια ομιλία κάποιου που δεν ξέρει πού βρίσκεται, πού πηγαίνει, και που θέλει να πάει», δήλωσε η Σανταμαρία στους δημοσιογράφους, ανακοινώνοντας παράλληλα τη σύγκληση υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη 09:00 (τοπική ώρα), για να καθοριστεί η απάντηση στην κρίση.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, εκπρόσωπος της κυβέρνησης που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο δήλωσε ότι η συντηρητική κυβέρνηση της Ισπανίας θεωρεί ότι η στρατηγική του Καταλανού προέδρου, ο οποίος σύμφωνα με τη Μαδρίτη κήρυξε εμμέσως ανεξαρτησία, είναι «μη αποδεκτή», όπως και η πρότασή του, αμέσως μετά, για αναβολή της εφαρμογής της.

«Μια έμμεση ανακήρυξη της ανεξαρτησίας που ακολουθείται κατόπιν από μια σαφή αναβολή… δεν είναι αποδεκτή» είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή