Μπαχρέιν: Τριάντα έξι διαδηλωτές καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης
Σε ποινές κάθειρξης 15 ως 25 ετών καταδικάστηκαν 36 έξι σιίτες διαδηλωτές για υποθέσεις...
Σε ποινές κάθειρξης 15 ως 25 ετών καταδικάστηκαν 36 έξι σιίτες διαδηλωτές για υποθέσεις που συνδέονται με το κίνημα λαϊκής αμφισβήτησης, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων BNA.
Το ειδικό δικαστήριο στο Μπαχρέιν τους δίκασε στο πλαίσιο τριών διαφορετικών υποθέσεων, μεταξύ των οποίων ο φόνος ενός Πακιστανού στη διάρκεια της εξέγερσης που συγκλόνισε από τα μέσα Φεβρουαρίου ως τα μέσα Μαρτίου αυτό το μικρό βασίλειο του Κόλπου.
Δεκατέσσερα πρόσωπα καταδικάσθηκαν σε ισόβια κάθειρξη (25 χρόνια) αφού κρίθηκαν ένοχοι ότι ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου "με τρομοκρατικούς σκοπούς" έναν Πακιστανό και ότι "συμμετείχαν σε παράνομες συγκεντρώσεις", σύμφωνα με το στρατιωτικό επίτροπο Γιούσεφ Φλάιφελ, τον οποίο επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων BNA.
Δεκαπέντε άλλοι καταδικάσθηκαν σε κάθειρξη 15 ετών έκαστος αφού κρίθηκαν ένοχοι για απόπειρα φόνου στρατιωτικών, για συμμετοχή σε διαδηλώσεις και για "πράξεις βανδαλισμού" στο πανεπιστήμιο του Μπαχρέιν.
Στην τρίτη δίκη, ένας φοιτητής καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 18 ετών και έξι άλλοι σε κάθειρξη 15 ετών για "απόπειρα φόνου" πολλών προσώπων στο πανεπιστήμιο, σύμφωνα με το πρακτορείο.
Η ανακοίνωση αυτών των ετυμηγοριών έγινε ενώ οι ΗΠΑ, ο ΟΗΕ και πολλές δυτικές χώρες έχουν επικρίνει έντονα τις καταδίκες που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβοδμάδα από ένα έκτακτο στρατοδικείο σε βάρος γιατρών και μελών του ιατρικού προσωπικού ενός νοσοκομείου της Μανάμα και ζήτησαν την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων.
Το κίνημα διαμαρτυρίας κατά της σουνιτικής δυναστείας των Αλ-Χαλίφα, το οποίο άρχισαν το Φεβρουάριο οι σιίτες, που αποτελούν την πλειοψηφία στη χώρα, κατεστάλη βίαια με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 30 άνθρωποι.