«Αποτάσσεται» τον Καντάφι ο πρώην πρωθυπουργός του

Το πολιτικό του μέλλον στη νέα διοίκηση της Λιβύης φαίνεται ότι προσπαθεί να εξασφαλίσει ο πρώην πρωθυπουργός...

«Αποτάσσεται» τον Καντάφι ο πρώην πρωθυπουργός του
1'

Το πολιτικό του μέλλον στη νέα διοίκηση της Λιβύης φαίνεται ότι προσπαθεί να εξασφαλίσει ο πρώην πρωθυπουργός της κυβέρνησης Καντάφι, ο αλ Μπαγντάντι Άλι αλ Μαχμούντι.

Μέσω του δικηγόρου του, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι ο Μουαμάρ Καντάφι βρίσκεται ακόμη στη Λιβύη και μάχεται «με τα όπλα του και τους άνδρες του» τους νέους ηγέτες της χώρας, τους οποίους θα πολεμήσει «μέχρι το τέλος».

Ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται σε φυλακή περίπου 30 χλμ. έξω από την πρωτεύουσα της Τυνησίας, ενώ οι αρχές εξετάζουν ένα αίτημα από το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης για την έκδοσή του.

«Ελπίζω να είμαι ένα μέρος της λύσης στη Λιβύη και όχι μέρος του προβλήματος», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο.

Επίσης, υπογράμμισε: «Σας λέω ένα πράγμα: Ήμουν μισητός στο περιβάλλον του Καντάφι».

«Είμαι πεπεισμένος ότι δεν έκανα τίποτε κακό για τους Λίβυους. Ο ρόλος μου ήταν να εξασφαλίσω τον εφοδιασμό τροφίμων για τον Λιβυκό λαό, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της κρίσης. Οι Γάλλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτός ήταν ο ρόλος που έπαιξα. . . Δεν είχα κανένα στρατιωτικό ρόλο», προσέθεσε.

Της φυγής του στην Τυνησία είχε προηγηθεί μια τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο του Συμβουλίου, Μουστάφα Άμπντελ Τζαλίλ, ο οποίος του ζητούσε να κρατήσει χαμηλό προφίλ μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη χώρα.

Τέλος, ο αλ Μαχμούντι απηύθυνε έκκληση προς τις τυνησιακές αρχές να τον αφήσουν ελεύθερο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή