Ερντογάν: «Πυρηνική απειλή» το Ισραήλ

Το Ισραήλ αποτελεί «απειλή» για τη γειτονιά του, επειδή κατέχει πυρηνικά όπλα, δήλωσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν...

Ερντογάν: «Πυρηνική απειλή» το Ισραήλ
1'

Το Ισραήλ αποτελεί «απειλή» για τη γειτονιά του, επειδή κατέχει πυρηνικά όπλα, δήλωσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη Νότιο Αφρική, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

«Αυτή τη στιγμή βλέπω το Ισραήλ σαν απειλή, γιατί έχει ατομική βόμβα», ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια ομιλίας του για την εξωτερική πολιτική της χώρας του.

Το Ισραήλ δεν έχει παραδεχτεί ποτέ μέχρι σήμερα ότι έχει στην κατοχή του πυρηνικά όπλα, ενώ παρόμοιες κατηγορίες έχει απευθύνει και το Ιράν.

Η αφορμή για τη νέα επίθεση του Τούρκου πρωθυπουργού ήταν το σχόλιο Ισραηλινού διπλωμάτη στη Νότιο Αφρική, ο οποίος κατηγόρησε την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς για την εκτόξευση ρουκετών σε εβραϊκά εδάφη.

Ο Ερντογάν συνέχισε σε έντονο ύφος, κατηγορώντας το Ισραήλ για «κρατική τρομοκρατία».

«Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινές βόμβες, ενώ εσείς κοιμάστε τη νύχτα ασφαλείς και γαλήνιοι», απάντησε στο διπλωμάτη, προκαλώντας τα χειροκροτήματα Νοτιοαφρικανών αξιωματούχων και άλλων διπλωματικών ακολούθων.

Στο παρελθόν ο Τούρκος πρωθυπουργός έχει ασκήσει κριτική στη Δύση, για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» στον τρόπο που αντιμετωπίζει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, χωρίς να έχει αντίστοιχη στάση στο υποτιθέμενο πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή