Καντάφι: «Ας είναι έτοιμοι οι ηγέτες του Τρίτου Κόσμου»

Να βγουν στο δρόμο κατά εκατομμύρια κάλεσε τους Λίβυους ο Μουαμάρ Καντάφι, σε νέα του ομιλία που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο...
1'

Να βγουν στο δρόμο κατά εκατομμύρια κάλεσε τους Λίβυους ο Μουαμάρ Καντάφι, σε νέα του ομιλία που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Arrai, το οποίο εδρεύει στη Συρία.

Ο πρώην ηγέτης της Λιβύης, τόνισε ότι οι συνθήκες στη χώρα έχουν γίνει ανυπόφορες, την ώρα που σκληρές μάχες μαίνονται στη Σύρτη και ενώ αυτός παραμένει άφαντος.

«Καλώ το λιβυκό λαό, άνδρες και γυναίκες, να διαδηλώσουν κατά εκατομμύρια ξανά στις πλατείες και στους δρόμους και σε όλες τις πόλεις» σημείωσε.

Στο μήνυμά του προειδοποίησε τους ηγέτες των αναπτυσσόμενων χωρών, που έχουν αναγνωρίσει το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ως τη νόμιμη εξουσία της χώρας, να περιμένουν παρόμοια συμβούλια, υποστηριζόμενα από δυτικούς «στόλους», να τους ανατρέψουν.

«Όσοι αναγνωρίζετε αυτό το Συμβούλιο, να είστε έτοιμοι για τη δημιουργία μεταβατικών συμβουλίων τα οποία θα επιβληθούν με τη δύναμη των στόλων για να σας αντικαταστήσουν έναν προς έναν από τώρα και στο εξής» είπε ο Μουαμάρ Καντάφι.