Γενικός αποκλεισμός της Δυτικής Όχθης

Το γενικό αποκλεισμό της Δυτικής Όχθης έως αύριο το βράδυ ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, με αφορμή τον εορτασμό του Γιομ Κιπούρ...

Γενικός αποκλεισμός της Δυτικής Όχθης
1'

Το γενικό αποκλεισμό της Δυτικής Όχθης έως αύριο το βράδυ ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, με αφορμή τον εορτασμό του Γιομ Κιπούρ, της Ημέρας της Εξιλέωσης, της μεγαλύτερης γιορτής του Ιουδαϊσμού.

Όλα τα σημεία διέλευσης από τη Δυτική Όχθη προς το Ισραήλ έκλεισαν από το βράδυ της Πέμπτης λόγω της γιορτής αυτής, που αρχίζει απόψε και θα ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ.

Μπορεί να υπάρξουν εξαιρέσεις για άτομα που χρειάζονται ιατρική περίθαλψη, επισημαίνει ο ισραηλινός στρατός.

Η πρόσβαση έχει απαγορευτεί σήμερα στους πιστούς μουσουλμάνους στην Πλατεία των Τζαμιών στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, λόγω του φόβου επεισοδίων μετά την προσευχή της Παρασκευής.

«Μόνο άνδρες ηλικίας άνω των 45 ετών που διαθέτουν ισραηλινή κάρτα διαμονής μπορούν να μεταβούν στην Πλατεία», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Αντίθετα κανένας περιορισμός δεν έχει επιβληθεί στην πρόσβαση των γυναικών, πρόσθεσε.

Ενισχύσεις της αστυνομίας και των μεθοριακών φρουρών έχουν αναπτυχθεί στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το Ισραήλ κλείνει συστηματικά τα σημεία διέλευσης από τη Δυτική 'Όχθη στις μεγάλες γιορτές, εξαιτίας του φόβου των επιθέσεων. Ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας είναι ακόμη αυστηρότερος.

Το Γιομ Κιπούρ είναι αφιερωμένο στη νηστεία και την προσευχή. Κατά την περίοδο αυτή, οι αεροπορικές μεταφορές, οι συγκοινωνίες, οι ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές διακόπτονται πλήρως.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή