Γερμανία: Απεργούν χιλιάδες εργαζόμενοι της Airbus

Προειδοποιητική απεργία πραγματοποίησαν σήμερα έντεκα χιλιάδες εργαζόμενοι στα εργοστάσια της βιομηχανίας κατασκευής αεροσκαφών...
1'

Προειδοποιητική απεργία πραγματοποίησαν σήμερα έντεκα χιλιάδες εργαζόμενοι στα εργοστάσια της βιομηχανίας κατασκευής αεροσκαφών Airbus, στη Γερμανία.

Το συνδικάτο IG Metall ανακοίνωσε την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με τη διεύθυνση για ένα «σύμφωνο απασχόλησης», οι οποίες διήρκεσαν ενάμιση χρόνο. Βασικό αίτημα ήταν η εταιρεία να λαμβάνει υπόψη την άποψη των εργαζομένων, αναφορικά με τα μέτρα αύξησης της παραγωγικότητας.

Οι εργαζόμενοι οργάνωσαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Βρέμη, το Σταντ και το Αμβούργο. Ο επικεφαλής του πανίσχυρου συνδικάτου, Μάινχαρντ Γκάικεν, κάλεσε τη διοίκηση να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με «εποικοδομητικές προτάσεις».

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Φλόριαν Ζάιντελ, είπε ότι δεν αντιλαμβάνεται το σκοπό της κινητοποίησης δεδομένου ότι η πρόταση που έχει κατατεθεί ήταν «η καλύτερη δυνατή». «Προσφέρουμε μια εγγύηση απασχόλησης για τα επόμενα εννέα χρόνια και αυτό που επιθυμούμε σε αντάλλαγμα είναι η βελτίωση της παραγωγικότητας», δήλωσε.