ΗΠΑ: Συνελήφθησαν 100 «Αγανακτισμένοι»

Ειδικές μονάδες της αστυνομίας συνέλαβαν περίπου 100 ανθρώπους τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη Βοστόνη, διαλύοντας μια διαδήλωση κατά της Γουόλ Στριτ, αναφέρει η εφημερίδα Boston Globe.

ΗΠΑ: Συνελήφθησαν 100 «Αγανακτισμένοι»
1'


Περίπου 200 αστυνομικοί για την καταστολή ταραχών περικύκλωσαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα μια πλατεία της Βοστόνης, που είχαν καταλάβει οι διαδηλωτές εμπνεόμενοι από το κίνημα "Καταλάβετε την Γουόλ Στριτ" και τους ζήτησαν να διαλυθούν. Όταν οι διαδηλωτές αρνήθηκαν, τους έσυραν στο έδαφος, πριν τους περάσουν χειροπέδες και τους απομακρύνουν, γράφει η εφημερίδα.

Πάντα σύμφωνα με την Boston Globe , οι διαδηλωτές φώναζαν στη διάρκεια της επιχείρησης των αστυνομικών "Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος", "Ειρηνική διαδήλωση" και "Όλος ο κόσμος βλέπει".

Η αστυνομία της Βοστόνης δεν απάντησε στις προσπάθειες δημοσιογράφων να έρθουν σε επαφή μαζί της για το θέμα. Η Boston Globe επικαλείται ωστόσο στοιχεία της αστυνομίας για να αναφέρει πως ένας αστυνομικός δέχθηκε γροθιά στο πρόσωπο, αν και δεν υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών.

Οι διαδηλώσεις αγανάκτησης έχουν πολλαπλασιαστεί εδώ και τρεις εβδομάδες σ' όλη τη χώρα και οι διαδηλωτές καταγγέλλουν την απληστία των επιχειρηματικών και οικονομικών κύκλων, που θεωρούνται υπεύθυνοι για την οικονομική κρίση, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο το Νεοϋορκέζικο χρηματιστήριο της Γουόλ Στριτ παρεμβαίνει στην αμερικανική πολιτική.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή