Φοιτητής σκοτώθηκε από εκρηκτικά

Σε διαδήλωση στο Κάλι στην Κολομβία, ένας νεαρός φοιτητής σκοτώθηκε σήμερα από εκρηκτικά. Σύμφωνα με την αστυνομία ο Κολομβιανός φοιτητής έφερε εκρηκτικό μηχανισμό, σκόνταψε και έπεσε. Ο μηχανισμός εξερράγη, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του και να τραυματιστεί ακόμη ένας φοιτητής.
Φοιτητής σκοτώθηκε από εκρηκτικά
1'

Η συγκεκριμένη διαδήλωση έφτανε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Βάλε, από χιλιάδες φοιτητές που είχαν κατέβει στους δρόμους από νωρίς το πρωί, όπως και στην Μπογκοτά και σε άλλες μεγάλες πόλεις για να διαμαρτυρηθούν κατά μίας μεταρρύθμισης για την ανώτατη εκπαίδευση. Σύμφωνα και με τους διαδηλωτές, αυτή η μεταρρύθμιση θέτει σε κίνδυνο τη χρηματοδότηση και την αυτονομία των δημόσιων πανεπιστημίων και θα έχει ως αποτέλεσμα την ιδιωτικοποίηση του τομέα.

Στις αρχές του μήνα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των φοιτητών σταμάτησαν, έπειτα από πέντε μήνες διαδηλώσεων υπέρ της δημόσιας εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να μεγαλώσει η αναταραχή στα πανεπιστήμια με πολλές διαδηλώσεις, οι οποίες όλο και πιο συχνά γίνονται βίαιες.
Απεργία επ’ αόριστο ξεκίνησαν από σήμερα και τα 32 δημόσια πανεπιστήμια.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:03ΑΠΟΨΕΙΣ

Κρύα Πιάτα