Η επόμενη μέρα στην Ιταλία

Το «Σάββατο της τρέλας» χαρακτηρίζουν οι ιταλικές εφημερίδες τα πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν στη Ρώμη κατά τη διάρκεια της πορείας για την «παγκόσμια αλλαγή».

Η επόμενη μέρα στην Ιταλία
1'

Σπασμένες βιτρίνες, καμένα αυτοκίνητα και κατεστραμμένα πεζοδρόμια συνθέτουν σήμερα το σκηνικό στην ιταλική πρωτεύουσα μετά τις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών οι οποίες προκάλεσαν τον τραυματισμό 130 ανθρώπων.

ITALY-RIOTS3

«Σύμφωνα με τους προκαταρκτικούς υπολογισμούς, οι ζημιές για το δημόσιο ανέρχονται τουλάχιστον σε ένα εκατ. ευρώ» ανέφερε ο δήμαρχος Τζιάνι Αλεμάνο, χωρίς ωστόσο να υπολογίζονται οι ζημιές στις ιδιωτικές περιουσίες.


Σύμφωνα με τον ίδιο, στους δρόμους της πόλης υπάρχουν κομμάτια από σπασμένα πεζοδρόμια, που χρησιμοποιήθηκαν ως όπλα κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.


Τα επεισόδια, που ξέσπασαν νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου και κράτησαν για πολλές ώρες, ήταν τα χειρότερα των τελευταίων ετών στη Ρώμη.


Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, κουκουλοφόροι μπήκαν σε εκκλησία, έβγαλαν άγαλμα της Παναγίας και, αφού το έσπασαν ρίχνοντάς το στο δρόμο, αρχίζουν να το ποδοπατούν. Υπάρχουν καταγγελίες ότι ανάμεσα στους κουκουλοφόρους βρίσκονταν και αστυνομικοί.

ITALY-RIOTS2
ITALY-RIOTS4
ITALY-RIOTS5
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή