Κρύος ιδρώτας λούζει τον Σαρκοζί

Η χθεσινή προειδοποίηση της Moody’s για πιθανή υποβάθμιση της Γαλλίας και σε συνέχεια η υποβάθμιση της Ισπανίας από τον ίδιο οίκο φαίνεται ότι δημιουργεί μεγάλο εκνευρισμό στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Κρύος ιδρώτας λούζει τον Σαρκοζί
1'


Ο λόγος είναι ότι ο Σαρκοζί φοβάται ότι η Γαλλία μπορεί να μετατραπεί σε μέρος της κρίσης παρά σε «καταλύτη» για την επίλυση της, την ώρα που οι εκλογές πλησιάζουν με τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ να προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις.


Σε χθεσινές του δηλώσεις ο Σαρκοζί τόνισε ότι «μια άνευ προηγουμένου χρηματοοικονομική κρίση μας υποχρεώνει να λάβουμε σημαντικές, πολύ σημαντικές αποφάσεις τις επόμενες ημέρες».


Ο Γάλλος πρόεδρος εξήγησε ότι «το ευρώ βρίσκεται σε κίνδυνο και αν επιτρέψουμε την καταστροφή του τότε απειλείται με καταστροφή και η Ευρώπη».


Συνεχίζοντας ο Σαρκοζί έστειλε εμμέσως μήνυμα στην Γερμανία που φαίνεται να τρενάρει την οριστική λύση για την κρίση χρέους εντός του 2011:


«Εκείνοι που θα καταστρέψουν την Ευρώπη και το ευρώ θα αναλάβουν την ευθύνη για την αναζωπύρωση των συγκρούσεων και των διαιρέσεων στην ήπειρό μας»!

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή