Σοκάρουν οι νέες φωτογραφίες του νεκρού Καντάφι

Συγκεχυμένες είναι ακόμη οι πληροφορίες για τις συνθήκες θανάτου του πρώην Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι. Σύμφωνα με το γιατρό που εξέτασε το πτώμα, ο Καντάφι τραυματίσθηκε θανάσιμα από σφαίρα στην κοιλιακή χώρα μετά τη σύλληψή του.
1'

Ο Καντάφι σκοτώθηκε μετά τη σύλληψή του από δυνάμεις του νέου λιβυκού καθεστώτος στη Σύρτη.

"Ο Καντάφι συνελήφθη ζωντανός και σκοτώθηκε στη συνέχεια. Μία σφαίρα ήταν η κύρια αιτία του θανάτου του, διαπέρασε την κοιλιακή χώρα", δήλωσε ο γιατρός Ιμπραΐμ Τίκα στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya. "Στη συνέχεια υπήρξε ακόμη μία σφαίρα που διαπέρασε το κεφάλι του".

Νωρίτερα , ο πρωθυπουργός Μαχμούντ Τζιμπρίλ, είχε ανακοινώσει ότι ο Μουάμαρ Καντάφι συνελήφθη χωρίς να προβάλει αντίσταση σε φρεάτιο αποχέτευσης, πυροβολήθηκε στον ώμο και τοποθετήθηκε σε φορτηγό , το οποίο βρέθηκε ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά καθώς ο τραυματισμένος Καντάφι μεταφερόταν στο νοσοκομείο.

Σοκαριστικές είναι και οι νέες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν σήμερα και δείχνουν το πτώμα του πρώην ισχυρού άντρα της Λιβύης. Αντάρτες και δημοσιογράφος από το Reuters είδαν από κοντά τη σορό του Μουαμάρ Καντάφι, ενώ στις φωτογραφίες είναι ορατή η τρύπα στο κεφάλι του από τη σφαίρα.