Προχωρά η συνεργασία Άγκυρας-Τεχεράνης κατά του ΡΚΚ

Η συνεργασία μεταξύ της Άγκυρας και της Τεχεράνης στο θέμα της «τρομοκρατίας» και ειδικότερα εναντίον του ΡΚΚ είναι το κύριο θέμα που προκύπτει από τη συνάντηση που είχαν σήμερα στην τουρκική πρωτεύουσα οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας και του Ιράν, Αχμέτ Νταβούτογλου και Αλί Ακμπάρ Σαλιχί.
1'

Παρά τα μηνύματα φιλίας και συνεργασίας που δόθηκαν, ο Ιρανός υπουργός δεν παρέλειψε να μιλήσει για το ζήτημα της Συρίας με τρόπο που υπονοεί διαφωνία προς τους χειρισμούς της Άγκυρας.

«Θα συνεχιστεί η κοινή αποφασιστικότητά μας στην αντιμετώπιση του ΡΚΚ και του PJAK (θεωρείται παρακλάδι του ΡΚΚ που δραστηριοποιείται στο Ιράν). Θα συνεργαστούμε με ένα κοινό σχέδιο δράσης μέχρι την τελική εξουδετέρωση της τρομοκρατικής απειλής», δήλωσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου στην κοινή συνέντευξη Τύπου.

Οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν ότι σύντομα θα συνεδριάσει το Τουρκοϊρανικό Ανώτατο Συμβούλιο Ασφάλειας. Ο κ. Νταβούτογλου ανέφερε πως με τον Ιρανό ομόλογό του συζήτησε και το ζήτημα της Συρίας και τόνισε ότι «οι εξελίξεις έχουν δείξει ότι δεν μπορεί να επιβιώσει μία διοίκηση που καταπιέζει το λαό της».

«Η Τουρκία έκανε ό,τι μπορούσε για να βρεθεί ειρηνική λύση» είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών και συνέχισε: «Δυστυχώς η Συρία δεν στράφηκε στην ειρηνική μετάβαση και προτίμησε να αυξήσει την καταπίεση».

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr