Ψήφος εμπιστοσύνης ή εκλογές για τον Σίλβιο

Η 14η Δεκέμβρη θα αποδειχτεί κρίσιμη ημέρα για τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καθώς...
1'

Η 14η Δεκέμβρη θα αποδειχτεί κρίσιμη ημέρα για τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καθώς τότε θα γίνουν οι δύο ψηφοφορίες στη γερουσία και τη βουλή για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του.

Ο «Καβαλιέρε» δήλωσε σήμερα ότι αισιοδοξεί ότι θα κερδίσει δύο ψηφοφορίες εμπιστοσύνης το Δεκέμβριο, όμως προειδοποίησε τη χώρα ότι θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές, αν η κυβέρνησή του χάσει τις ψηφοφορίες αυτές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Κοριέρε Ντέλα Σέρα", στενοί συνεργάτες του Ιταλού πρωθυπουργού, μεταξύ των οποίων και η υφυπουργός Ντανιέλα Σαντανκέ, έχουν εντατικές επαφές με αρκετούς βουλευτές που ακολούθησαν τον Τζανφράνκο Φίνι στη σύσταση του κόμματος «Μέλλον και Ελευθερία» και καταβάλλουν προσπάθειες για να τους πείσουν να επιστρέψουν στον μπερλουσκονικό «Λαό της Ελευθερίας».

Οι επιπλέον ψήφοι που πρέπει να εξασφαλίσει ο μεγιστάνας-πρωθυπουργός στη βουλή, για να μπορέσει να συνεχίσει να κυβερνά, είναι τουλάχιστον δεκαέξι, και το όλο εγχείρημα, κρίνεται, από τους αναλυτές, στα όρια του ανέφικτου, αν και ο Μπερλουσκόνι -όπως τονίζεται-πρόκειται σίγουρα να προσφέρει, στους «μεταμελημένους βουλευτές», εκλέξιμες θέσεις για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.