Απομακρύνουν βίαια και τους «Αγανακτισμένους» της Αυστραλίας

Μηνύσεις κατά της αστυνομίας θα υποβάλουν οι <<Αγανακτισμένοι>> της Μελβούρνης καθώς εμφανίζονται εξοργισμένοι με τον τρόπο που τους αντιμετώπισε.

Απομακρύνουν βίαια και τους «Αγανακτισμένους» της Αυστραλίας
1'


Οι διαδηλωτές και άλλες οργανώσεις που ασχολούνται με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατηγορούν την αστυνομία της Βικτώριας ότι χρησιμοποίησε υπερβολική βία την περασμένη Παρασκευή, για να τους διώξει από την κεντρική πλατεία της Μελβούρνης (City Square) όπου και παρέμεναν με τις σκηνές τους για μια εβδομάδα.

Αποτέλεσμα της βίαιης απομάκρυνσής του ήταν να τραυματιστούν πάνω από 20 άτομα ενώ έγιναν και δεκάδες συλλήψεις.

australia-aganaktismenos-aimata

Οι δικηγόροι που ανέλαβαν την υπεράσπιση των διαδηλωτών, υποστηρίζουν ότι οι αστυνομικοί κλωτσούσαν και χτυπούσαν τους διαδηλωτές προκειμένου να τους απομακρύνουν από την πλατεία, γεγονός το οποίο και αποκάλεσαν απαράδεκτο και κάλεσαν την πολιτειακή κυβέρνηση να διεξάγει έρευνα.

Μετά την έκταση που έδωσαν στην επέμβαση της αστυνομίας τα Μέσα Ενημέρωσης και τις έντονες διαμαρτυρίες που ακολούθησαν, η ηγεσία της αστυνομίας δήλωσε ότι θα δει το σχετικό βίντεο για να διαπιστώσει αν οι αστυνομικοί έδρασαν σύμφωνα με τους κανονισμούς και την εκπαίδευσή τους.

Οι ακτιβιστές που διαμαρτύρονται για την <<απληστία>> των μονοπωλίων αλλά εκφράζουν και την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα διέκοψαν προσωρινά τις διαμαρτυρίες τους αλλά λένε πως θα επανέλθουν εντός της εβδομάδας κατασκηνώνοντας σε πάρκο της Μελβούρνης (δίπλα από το Υπ. Οικονομικών).

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί η αστυνομία απομάκρυνε και τους <<Aγανακτισμένους>> από το κέντρο του Σύδνεϋ όπου είχαν στήσει τις σκηνές τους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή