Αφγανιστάν: 200 νεκροί από ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις

Διακόσιοι μαχητές έχασαν τη ζωή τους στο Αφγανιστάν έπειτα από δύο σημαντικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και των αφγανικών δυνάμεων εναντίον του δικτύου Χακάνι.

Αφγανιστάν: 200 νεκροί από ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις
1'

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Isaf, γερμανός στρατηγός Κάρστεν Γιάκομπσον οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν πριν από δέκα ημέρες.

Η μία πραγματοποιήθηκε σε περιοχές που βρίσκονται νότια της Καμπούλ και στο ανατολικό Αφγανιστάν, ενώ η δεύτερη επικεντρώθηκε στην αφγανο-πακιστανική μεθόριο, προπύργιο των ταλιμπάν και του δικτύου Χακάνι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, "τουλάχιστον 20 μαχητές του δικτύου Χακάνι σκοτώθηκαν ή συνελήφθησαν και τουλάχιστον άλλοι 175 μαχητές σκοτώθηκαν ή συνελήφθησαν" κατά τις επιχειρήσεις αυτές.

Η επιβεβαίωση των αριθμών αυτών από ανεξάρτητη πηγή δεν έγινε δυνατή.

Ο εκπρόσωπος επέμεινε ότι οι επιχειρήσεις αυτές διεξήχθησαν υπό την ηγεσία των αφγανικών δυνάμεων με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο της διατήρησης της ασφάλειας στη χώρα.

Η Ουάσινγκτον χαρακτήρισε πρόσφατα το δίκτυο Χακάνι, που συνδέεται με τους Ταλιμπάν, ως κατά προτεραιότητα στόχο της στο Αφγανιστάν και κατηγόρησε το Πακιστάν ότι διατηρεί σχέσεις με το δίκτυο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή