Το WikiLeaks σταματά τις διαρροές

Σιωπηλό θα παραμείνει για ένα διάστημα το WikiLeaks, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης λόγω του οικονομικού αποκλεισμού του από μεγάλες χρηματοπιστωτικές εταιρείες.

Το WikiLeaks σταματά τις διαρροές
1'

Το αναγκαστικό διάλειμμα από τις δημοσιεύσεις ανήγγειλε ο ίδιος ο Τζούλιαν Ασάνζ σε σημερινή συνέντευξη Τύπου. Ο ιδρυτής της ιστοσελίδας, που ευθύνεται για τη διαρροή εκατοντάδων χιλιάδων απόρρητων αμερικανικών εγγράφων, εξήγησε ότι θα πρέπει όλοι οι συντελεστές του WikiLeaks να επικεντρωθούν στην εξεύρεση χρηματοδότησης.

Ο οικονομικός αποκλεισμός από τις εταιρείες Visa MasterCard, Western Union και PayPal δεν έχει αφήσει στο WikiLeaks άλλη επιλογή. Μάλιστα, εάν δεν βρεθούν χρήματα το WikiLeaks θα αναστείλει τη λειτουργία του τον Δεκέμβρη, τόνισε ο Ασάνζ.

Το WikiLeaks «πρέπει να αναζητήσει επιθετικά χρηματοδότηση, για να πολεμήσει τον οικονομικό αποκλεισμό και τους αντιπάλους του», αναφέρει η ανακοίνωση του WikiLeaks, που διάβασε ο Ασάνζ.

«Μια χούφτα αμερικανικές εταιρείες δεν μπορούν να αποφασίζουν για το τι θα κάνει ολόκληρος ο κόσμος με την τσέπη του», προσέθεσε. Ο οικονομικός αποκλεισμός έχει καταστρέψει το 95% των εσόδων του WikiLeaks, ενώ ο οργανισμός έχει χάσει «δεκάδες χιλιάδες δολάρια από δωρεές».

Ο Τζούλιαν Ασάνζ έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους από βρετανικό δικαστήριο. Τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθεί και η οριστική απόφαση για την έκδοσή του η μη, στη Σουηδία, όπου αντιμετωπίζει σεξουαλικές κατηγορίες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή