Εξανεμίζονται οι ελπίδες για εντοπισμό επιζώντων στην Τουρκία

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία στην Τουρκία για τον εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια από τον ισχυρό σεισμό των 7,2 ρίχτερ που σημειώθηκε την Κυριακή.
1'


Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες εξανεμίζονται καθώς κανείς δεν έχει ανασυρθεί ζωντανός τις τελευταίες επτά με οκτώ ώρες ενώ σύμφωνα με ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί δραματικά.Μέχρι στιγμής οι νεκροί ανέρχονται στους 366 και στους 1300 οι τραυματίες.

Από στο σεισμό τουλάχιστον 970 κτίρια καταστράφηκαν και οι αγνοούμενοι είναι πολλοί. Η κυβέρνηση της Τουρκίας υποσχέθηκε περισσότερη βοήθεια στους άστεγους των πληγέντων περιοχών την ώρα που εκατοντάδες άνθρωποι κατακρίνουν την Άγκυρα για καθυστέρηση στην παροχή βοήθειας. Σημειώνουν μάλιστα ότι χθες, για δεύτερο βράδυ, πολλοί ήταν αυτοί που κοιμήθηκαν έξω σε θερμοκρασίες κάτω του μηδενός.


Η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι από εδώ και στο εξής δεν πρόκειται να λείψει τίποτα από τους κατοίκους των περιοχών αυτών, ενώ αρμόδιες υπηρεσίες έστησαν περισσότερα υπαίθρια νοσοκομεία και μαγειρεία για όσους έχασαν τα σπίτια τους ή φοβούνται να επιστρέψουν σε αυτά.


Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι ακόμη 12.000 σκηνές θα μοιραστούν στις πόλεις Ερτζίς, Βαν και σε κοντινά χωριά που επίσης επλήγησαν από τον εγκέλαδο.