Απίστευτο: Ένα φρούτο σκόρπισε τον πανικό σε βιβλιοθήκη πανεπιστημίου στη Μελβούρνη (Pics+Vid)

Πάνω από 500 φοιτητές και εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη βιβλιοθήκη ενός πανεπιστημίου στη Μελβούρνη της Αυστραλίας το Σάββατο, καθώς η δυσοσμία από ένα φρούτο γνωστό ως ντούριαν δημιούργησε τη λανθασμένη εντύπωση ότι υπήρχε διαρροή αερίου, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Απίστευτο: Ένα φρούτο σκόρπισε τον πανικό σε βιβλιοθήκη πανεπιστημίου στη Μελβούρνη (Pics+Vid)
1'

Το ντούριαν είναι ένα φρούτο της νοτιοανατολικής Ασίας, γνωστό για την ανυπόφορη μυρωδιά που αναδίδει, την οποία κάποιοι παρομοιάζουν με σκουπίδια ή πολύ βρώμικες αθλητικές κάλτσες.

Σύμφωνα με τους πυροσβέστες, η μυρωδιά μεταφέρθηκε μέσω του συστήματος εξαερισμού στη βιβλιοθήκη του Royal Melbourne Institute of Technology, όπως ανέφερε δημοσίευμα της εφημερίδα Herald Sun.

Η τοπική αστυνομία προχώρησε σε εκκένωση της βιβλιοθήκης, απομακρύνοντας φοιτητές, καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους, αφού έλαβε αναφορές για «μυρωδιά αερίου». Ύστερα από «ολοκληρωμένη έρευνα», η πυροσβεστική υπηρεσία της Μελβούρνης ανακάλυψε ότι η μυρωδιά προήλθε από ένα σάπιο ντούριαν μέσα σε ένα ντουλάπι. Το κτίριο άνοιξε εκ νέου αφού το δύσοσμο φρούτο εντοπίστηκε και καθαρίστηκε ο χώρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή