Ρωσία: Ορκίζεται για τέταρτη θητεία ο πρόεδρος Πούτιν

ΟΒλαντίμιρ Πούτιν θα ορκιστεί σήμερα πρόεδρος της Ρωσίας για μια τέταρτη θητεία ως το 2024, αφού έχει κυβερνήσει τη χώρα εδώ και 18 χρόνια είτε από τη θέση του προέδρου είτε από αυτή του πρωθυπουργού.

Ρωσία: Ορκίζεται για τέταρτη θητεία ο πρόεδρος Πούτιν
1'

Η τελετή θα είναι πιθανότατα εξίσου εντυπωσιακή με τις τρεις προηγούμενες. Σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο RT ο 65χρονος Πρόεδρος θα ορκιστεί στη χρυσοποίκιλτη μεγάλη Άιθουσα Αντρέεφσκι του Κρεμλίνου, την πρώην αίθουσα του θρόνου της Αυτοκρατορικής Ρωσίας έχοντας αγγίξει το ζενίθ της δύναμής του, αφού στις εκλογές της 18ης Μαρτίου απέσπασε με το 77% των ψήφων το καλύτερο αποτέλεσμα από το 2000.

Σύμφωνα με αναλυτές, η νέα του θητεία δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί από τις προηγούμενες σε θέματα πολιτικής.

Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα της τέταρτης θητείας του Πούτιν είναι κατά πόσον θα είναι η τελευταία του. Βάσει του συντάγματος της χώρας ένας πρόεδρος μπορεί να υπηρετήσει μόνον επί δύο συνεχόμενες θητείες, λόγος για τον οποίο ο Πούτιν επέλεξε να γίνει πρωθυπουργός στο διάστημα 2008-2012 και επέστρεψε στο Κρεμλίνο αλλάζοντας πόστα με τον τότε Πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβιέντεφ.

Ο ίδιος ο Πούτιν έχει πει ότι δεν θέλει να παραμείνει «πρόεδρος για πάντα». Από την άλλη, πάλι, μετά τον εκλογικό του θρίαμβο τόνισε ότι «μέχρι στιγμής» δεν είναι στην ατζέντα του μια συνταγματική μεταρρύθμιση.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή