Anthony Bourdain: Οι τρεις κανόνες του διάσημου Σεφ για να τρως καλά όταν ταξιδεύεις

Αν υπήρχε ένας άνθρωπος που ήξερε από φαγητό και μάλιστα από φαγητό σε μέρη ξένα, εξωτικά και άγνωστα, αυτός ήταν ο Anthony Bourdain, ο διάσημος Σεφ πουέβαλε τέλος στη ζωή του σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη Γαλλίασήμερα 8 Ιουνίου.O σεφ που έγινε συγγραφέας και μετά παρουσιαστής μιας από τις πλέον επιτυχείς σειρές στην τηλεόραση, το No reservations, είχε μάθει να εντοπίζει το καλό φαγητό παντού. Οπότε οι συμβουλές του παραμένουν διαχρονικά χρήσιμες.
1'

Οι τρεις κανόνες του Bourdain θα σας οδηγήσουν σε γευστικούς παράδεισους. Όπως αναφέρει αν είσαι στη Βενετία και η άποψή σου για το που θα φας καλά είναι πάω στο τάδε εστιατόριο για το οποίο μιλάνε όλοι, τότε είσαι χαμένη υπόθεση. Η περιπέτεια είναι ο μόνος τρόπος για να φας καλά, καταλήγει.

Οι συμβουλές του λοιπόν είναι:

1. Μην είστε προγραμματισμένοι. Πεινάστε και κοιτάξτε γύρω σας. Πολλές φορές αυτό θα οδηγήσει σε ευτυχείς εκπλήξεις. Όχι πάντα, αλλά τις φορές που θα πετύχει θα ανακαλύψετε στη γωνιά ενός δρόμου ένα εστιατόριο που κανείς δεν το ξέρει και η μπίρα θα έχει τη σωστή θερμοκρασία, θα παίζει τη σωστή μουσική και ο ιδιοκτήτης θα φτιάχνει ένα σνακ που θα σας στείλει στον 7ο ουρανό.

2. Μην τρώτε σαν τουρίστες. Μιλήστε με τους ντόπιους. Κι όταν λέμε ντόπιους δεν εννοούμε τον τύπο στη ρεσεψιόν. Γιατί αυτός θα σας στείλει εκεί που νομίζει ότι αρέσει στους τουρίστες να τρώνε. Καλύτερα, λέει να πάτε προετοιμασμένοι. Κάποιος από τους γνωστούς σας θα έχει πάει στο μέρος που σκοπεύετε να επισκεφθείτε. Ρωτήστε τον.

3. Εξερευνήστε! Δεν έχει νόημα να πηγαίνετε όπου πάνε οι τουρίστες. Βρείτε τα μαγαζιά που τρώνε οι ντόπιοι και κοιτάξτε τι τρώνε. Παραγγείλτε αυτό, κάτι ξέρουν παραπάνω από εσάς. Είναι προφανές ότι η τοπική κουζίνα μπορεί να μην είναι το καλύτερό σας, αλλά αξίζει να δοκιμάσετε.

Σχετικές ειδήσεις