Ιράν: Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι έχουμε πυρηνικά όπλα

Οι χώρες της Δύσης δεν έχουν καμία απόδειξη για την ύπαρξη ενός πυρηνικού στρατιωτικού προγράμματος στο Ιράν, δήλωσε σήμερα στο Γερεβάν ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί.

Ιράν: Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι έχουμε πυρηνικά όπλα
1'

«Δεν υπάρχει καμιά σοβαρή απόδειξη ότι το Ιράν κατασκευάζει πυρηνική κεφαλή», δήλωσε ο Σαλεχί όταν ερωτήθηκε σε συνέντευξη Τύπου για την αναμενόμενη έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), η οποία σύμφωνα με δυτικές διπλωματικές πηγές, βασίζεται σε υποψίες για τις στρατιωτικές φιλοδοξίες του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

Οι χώρες της Δύσης και οι ΗΠΑ ασκούν πίεση επί του Ιράν «χωρίς σοβαρά επιχειρήματα, ούτε αποδείξεις», πρόσθεσε στο τέλος μιας συνάντησης με τον αρμένιο ομόλογό του Εντουαρντ Ναλμπαντιάν, υπογραμμίζοντας ότι το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας έγινε ένα "πολιτικό πρόβλημα".

«Δεν έχουμε σταματήσει να επαναλαμβάνουμε ότι δεν κατασκευάζουμε πυρηνικά όπλα. Η θέση μας ήταν πάντα να μη χρησιμοποιούμε το πυρηνικό μας πρόγραμμα για άλλους σκοπούς παρά μόνο για ειρηνικούς», τόνισε.

Ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ προειδοποίησε τη Δευτέρα τις ΗΠΑ και το Ισραήλ μην τυχόν και επιτεθούν στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις λέγοντας ότι η Τεχεράνη μπορεί να τους αντιμετωπίσει.

Παράλληλα σήμερα στο Ισραήλ ο υπουργός 'Άμυνας Εχούντ Μπαράκ υποβάθμισε τις φήμες ότι η χώρα του προτίθεται να πλήξει ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις λέγοντας ότι δεν έχει αποφασιστεί μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της γειτονικής χώρας.

Διαβάστε επίσης: «Το Ιράν πρέπει να πληγεί με κυρώσεις που θα το παραλύσουν»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή