«Χαιρετίζει» τις αποφάσεις του Αραβικού συνδέσμου ο Ομπάμα

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, στην απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου να αναστείλει τη συμμετοχή της Συρίας στον Οργανισμό, χαρακτηρίζοντας την "σημαντική καμπή" που "καταδεικνύει την αυξανόμενη διπλωματική απομόνωση" του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ.
«Χαιρετίζει» τις αποφάσεις του Αραβικού συνδέσμου ο Ομπάμα
1'

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος χαιρετίζει σε ανακοίνωση του «την πρωτοβουλία του Αραβικού Συνδέσμου να θέσει τέρμα στην κρίση και να θεωρήσει τη συριακή κυβέρνηση υπεύθυνη» για την καταστολή των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης και τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

«Χαιρετίζω τις σημαντικές αποφάσεις που ελήφθησαν από τον Αραβικό Σύνδεσμο σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής της συμμετοχής της Συρίας στον Οργανισμό, και την εξέταση του ενδεχόμενου επιβολής οικονομικών κυρώσεων», δήλωσε ο Ομπάμα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες συντάσσονται με τον Αραβικό Σύνδεσμο στην υποστήριξή του προς το λαό της Συρίας, ο οποίος συνεχίζει να διεκδικεί τον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων του έναντι της απάνθρωπης βίας του καθεστώτος», είπε.

«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τους φίλους και συμμάχους μας για να ασκήσουμε πίεση στο καθεστώς Άσαντ και να υποστηρίξουμε το λαό της Συρίας σε μια στιγμή που ζητά την αξιοπρέπεια και την δημοκρατική μετάβαση που του αξίζει», τόνισε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή