Αναμονή για την ανακοίνωση της νέας ιταλικής κυβέρνησης

Η σύνθεση της νέας ιταλικής κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθεί έως αύριο το πρωί, αφού πρώτα, απόψε το βράδυ, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, ανακοινώσει ότι δέχεται να σχηματίσει κυβέρνηση.

Αναμονή για την ανακοίνωση της νέας ιταλικής κυβέρνησης
1'

Ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος συναντάται σήμερα το απόγευμα με εκπροσώπους γυναικείων οργανώσεων, νέων, δήμων και περιφερειών της χώρας, συνδικάτων και της Ένωση Βιομηχάνων Ιταλίας.

«Ο κατάλογος των υπουργών είναι σχεδόν έτοιμος, στοχεύει στην ισχυρή στήριξη της πολιτικής», δήλωσε ο γραμματέας του συνδικάτου Cisl, Ραφαέλε Μπονάνι, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Μόντι.

Αυτό που δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί είναι αν εκτός από την μεγάλη πλειοψηφία τεχνοκρατών, ενταχθούν στην κυβερνητική ομάδα και κάποια πολιτικά πρόσωπα.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται ειδικότερα στα ονόματα του σοσιαλιστή Τζουλιάνο Αμάτο και του στενού συνεργάτη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Τζάνι Λέτα. Το προοδευτικό Δημοκρατικό Κόμμα, όμως, συνεχίζει να αντιτίθεται σε αυτό το ενδεχόμενο.

Η νέα κυβέρνηση του Μάριο Μόντι θα έχει χρονικό ορίζοντα την άνοιξη του 2013, για να μπορέσουν «να εφαρμοσθούν όλες οι κύριες, αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», όπως ζήτησε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή