Συγκρούσεις διαδηλωτών – αστυνομίας στο Μπαχρέιν

Εκατοντάδες πολίτες του Μπαχρέιν συγκρούστηκαν σήμερα με δυνάμεις της αστυνομίας, μετά την κηδεία ενός εφήβου που σκοτώθηκε σε προχθεσινή διαδήλωση.

Συγκρούσεις διαδηλωτών – αστυνομίας στο Μπαχρέιν
1'

Στην επιμνημόσυνη δέηση, βρέθηκαν χιλιάδες πολίτες παρά το γεγονός πως η αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή προκειμένου να εμποδίσει την προσέλευση του κόσμου.

Λίγο μετά την κηδεία αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα και έκαναν έφοδο στην περιοχή για να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να φθάσουν στον κεντρικό δρόμο.

Ακτιβιστές είπαν ότι ο έφηβος, που ονομαζόταν Άλι αλ Μπάνταχ,σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας στο προάστιο Τζουφάιρ, στην ανατολική Μανάμα.

Οι αρχές υποστήριξαν ότι ο οδηγός του έχασε τον έλεγχο διότι υπήρχαν λάδια στο οδόστρωμα σε ένα στενό δρόμο όπου σημειώθηκε το επεισόδιο.

Πρόσθεσαν ότι η υπόθεση παραπέμφθηκε στην εισαγγελία για περαιτέρω έρευνα. Διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι το αυτοκίνητο της αστυνομίας κινήθηκε για να τους χτυπήσει εκ προθέσεως.

Το κόμμα Ουάαντ της αντιπολίτευσης καταδίκασε το επεισόδιο και κάλεσε να σταματήσουν οι φόνοι πολιτών και η συλλογική τιμωρία τους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή