Ο Τραμπ έκανε το χατίρι του Ερντογάν: Ξεκίνησε πογκρόμ συλλήψεων Γκιουλενιστών στις ΗΠΑ

Επιχείρηση κατά Γκιουλενιστών στις ΗΠΑ ξεκίνησε το FBI σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σήμερα 17 Δεκεμβρίου.
Ο Τραμπ έκανε το χατίρι του Ερντογάν: Ξεκίνησε πογκρόμ συλλήψεων Γκιουλενιστών στις ΗΠΑ
1'

«Το FBI ξεκίνησε έρευνες κατά της FETÖ σε 15 πολιτείες. Στο Νιου Τζέρσεϊ ξεκίνησαν συλλήψεις», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ μιλώντας στην ολομέλεια της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί τον Γκιουλέν ως ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016. Το γεγονός ότι ο ιεροκήρυκας ζει μόνιμα στις ΗΠΑ και η Ουάσινγκτον αρνείται μέχρι τώρα να τον εκδόσει αποτελεί πηγή έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών.

Σε μια πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον ο Τσαβούσογλου είπε ότι έδωσε στον Αμερικανό ομολόγο του, τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάικ Πομπέο, έναν κατάλογο με τα ονόματα 84 ανθρώπων των οποίων την έκδοση ζητά η Τουρκία. Στην ομιλία του σήμερα ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει ότι «καταβάλλονται προσπάθειες για να εκδοθεί ο ηγέτης των τρομοκρατών» αλλά και ότι η Άγκυρα αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό αυτές τις δηλώσεις επειδή «έχει ακούσει αυτά τα πράγματα και στο παρελθόν».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή