Βουλγαρία: Πάνω από 12.000 θύματα οικογενειακής βίας ζητούν βοήθεια

Βοήθεια από τις οργανώσεις της Συμμαχίας για την Προστασία κατά της ενδοοικογενειακής βίαςζήτησαν 12.118 θύματα στη Βουλγαρία και έλαβαν από τις αρχές του 2009 έως τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Βουλγαρία: Πάνω από 12.000  θύματα οικογενειακής βίας ζητούν βοήθεια
1'


Αυτό πιστοποιεί έρευνα που διεξήχθη στις πόλεις Βάρνα, Μπουργκάς, Πέρνικ, Πλόβντιβ, Χάσκοβο, Ντιμίτροβγκραντ, Σιλίστρα, Τουργκόβιστε και Πλέβεν και παρουσιάστηκαν με αφορμή εκστρατεία ενάντια στη βία κατά των γυναικών, που αρχίζει αύριο στη Βουλγαρία, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ερευνών για την ισότητα των φύλων.

Μέσα σε τρία χρόνια , 963 θύματα εισήχθησαν στα έξι κέντρα κρίσης στη Βουλγαρία. Το 70% των γυναικών που ζήτησαν βοήθεια ήταν ενήλικες γυναίκες και το 30% παιδιά.

Οι γυναίκες κακοποιήθηκαν από τον άνδρα τους ή το σύντροφό τους και σχεδόν όλες ήταν μητέρες με ένα ή δύο παιδιά. Ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων είναι τα 42 έτη.

Το πρώτο εννεάμηνο του 2011 σημειώθηκε αύξηση του αριθμού των γυναικών που ζήτησαν βοήθεια και ξεπέρασαν τις 3200, δήλωσε η Τζενοβέβα Τίσεβα, διευθύντρια του Βουλγαρικού Ιδρύματος Ερευνών για την ισότητα των φύλων.

Μέχρι στιγμής έχουν εκδικαστεί συνολικά 2567 υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας. Οι 1936 δίκες ολοκληρώθηκαν και οι 562 διακόπηκαν είτε επειδή αποσύρθηκαν οι κατηγορίες, είτε επειδή υπήρξε συμβιβασμός, είτε για άλλους λόγους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή